Workation?? Wat is dat??

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 09:47

Workation?? Wat is dat? Wat ga je dan doen? Kan je dat thuis niet? Waar verblijf je dan? Ga je dan helemaal alleen? Mis je dan geen mensen om je heen? Wat vind Ralph daar van? Wat waren mijn verwachtingen vooraf? Zijn die verwachtingen uitgekomen? Is het voor herhaling vatbaar?

Zomaar een greep uit de vragen die ik kreeg..

En ik ga ze allemaal beantwoorden in deze blog.

Wat is een workation?

Het woord workation is een combinatie van de 2 woorden: work en vacation
Dit zegt eigenlijk al alles over wat een workation is. Je gaat ergens anders heen, gaat daar werken, en tussendoor heb je tijd voor ontspanning en het ontdekken van de omgeving. Voor mij was dit ook de 1e keer dat ik op workation ging.

Wat ga je daar dan doen?

Omdat ik nog voor mijn oude administratiekantoor werk, zijn er in deze tijd van het jaar heel veel mensen die iets van mij willen hebben. Namelijk: hun jaarcijfers en belastingaangiften.

Kan je dat thuis dan niet?

Het maken van jaarcijfers en opstellen van belastingaangiften is werk wat ik overal ter wereld kan doen, maar waar ik wel focus voor nodig heb. En thuis vind ik het vinden van die focus wat lastiger omdat de dagelijkse gang van zaken bestaat uit kindjes klaar maken voor school, kindjes ophalen van school, gezamenlijk eten, huishouden, was, kindjes in bad en naar bed en allerlei privé en zakelijke afspraken die daarnaast de agenda vullen. En buiten dat is er thuis ook veel afleiding. Hierdoor wordt ik continue uit die super focus gehaald. En het is nu juist zo moeilijk om er elke keer weer in te komen. Het is dus heel fijn om een week aaneengesloten met te kunnen knallen waarbij het enige waaraan je hoeft te denken is dat je een keer moet eten.

Waar verblijf je dan?

Ik heb gekozen voor een appartement in Los Arenales, vlak onder Alicante stad. Het ligt duperen dicht bij het vliegveld en bij de stad, maar het is er wel een stuk rustiger. Met de gehuurde auto ben ik er zo en kan ik de drukte opzoeken wanneer ik wil. Ik heb bewust gekozen voor een appartement omdat ik het relaxed vind om mij eigen keukentje te hebben en een fatsoenlijke bank, balkon en eettafel. En net wat meer ruimte als op een hotelkamer. Ik zou hier zo kunnen wonen.

Ga je dan helemaal alleen?

Ja, juist alleen, want dan hoef ik alleen naar rekening te houden met mezelf.

Mis je dan geen mensen om je heen?

Ja ik mis het wel om Ralph en de meisjes een knuffel en een kus te geven. Maar stiekem ben ik ook best wel een kluizenaar en vind ik het juist heerlijk om op zijn tijd even alleen te zijn. (Dit staat ook in mijn Human Design profiel.)

Wat vind Ralph er van?

Ralph is natuurlijk een hele week alleen thuis met de meisjes. Toen ik hem vroeg waar hij het meeste tegen op zag, was zijn antwoord: "Het uitkiezen van de kleren voor de meisjes elke ochtend." Maar da trance ik wel voor je oplossen dacht ik toen. Dus ik heb voor elke dag voor beide meisjes een zakje met kleding klaar gelegd. Het resultaat: De meisjes worden wakker van de wekker, pakken zelf hun ontbijt, poetsen hun tanden, pakken een zakje uit de krat en kleden zichzelf aan. Zodra ze klaar zijn, mogen ze op de tablet. Zo fijn een vaste ochtend routine. Ze weten waar ze aan toe zijn en het enige wat er veranderd is, is dat de kleding in een zakje zit in plaats van klaar ligt. En dat mama er even niet is ;) Ralph kookt thuis vaak, maar deze week heeft zijn moeder hem veel uitgenodigd, dus dat was voor hem ook relaxed. En daarbij, vond hij het ook wel lekker rustig, s'avonds alleen op de bank.

Wat waren mijn verwachtingen vooraf?

Nou vooral dat ik heel veel werk gedaan zou krijgen doordat ik me super goed zou kunnen focussen en dat ik mezelf tussendoor op zou kunnen laden aan de zon en wat van de omgeving zou zien.

Zijn die verwachtingen uitgekomen?

Ik had echt een hele lange lijst gemaakt met werk wat ik af wilde krijgen. En ik heb zelfs nog meer afgekregen dan die lijst die ik vooraf had gemaakt. Daarnaast heb ik ook nog zo ongeveer mijn hele website aangepast. Én, ik heb daar een fotoshoot gedaan, waardoor ik veell mooie foto's heb voor op de website en op social media. Het weer was uitzo delijk voor de maand maart. Normaal is het rond de 18-20 graden in maart. Maar ik heb echt de allereerste zomerdagen mee mogen maken met temperaturen van 25-26 graden wat een geluk! Ook de omgeving was echt prachtig!

Wat zou ik volgende keer anders doen?

Ik heb nu eerst 4 dagen alleen maar geknald en gewerkt, daarna pas ben ik de omgeving gaan ontdekken. Dit was ook wel een bewuste keuze, omdat de laatste dagen het mooiste weer zou komen. De volgende keer zou ik wel elke dag in de middag tijd nemen voor een wandeling, of om iets te zien, zoda ik iets meer beweging heb tussendoor.
Verder zou ik zorgen dat de sleutels van mijna uto in de key-drop-off zitten. Dan hoef je alleen maar je code in te toetsen en komen je sleutels uit de automaat. Dit scheelt een lange wachtrij.

Is het voor herhaling vatbaar?

Ja zeker wel! Voor mij in ieder geval wel! Ik ben heel dankbaar dat Ralph dit mogelijk gemaakt heeft en ik hoop echt dat ik dit nog vaker mag doen op deze manier. Ik kan het dus iedereen van harte aanbevelen!

Stel jij wensen uit?

Zijn er wensen die jij hebt of dingen die jij wilt gaan doen en die je maar blijft uitstellen? 

Waarom stel je die dan uit? Je leeft nu!

 

Veel liefs,

Yvonne

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid Kleijn
een jaar geleden

Leuke foto’s! En ben je ook weer uitgerust thuis gekomen? Want dat is dan ook een plus terwijl je zo hard gewerkt hebt?
Mijn andere vraag aan de boekhouder: is dit volledig aftrekbaar? 😉