Reiki 1 in tha pocket!! Wat is Reiki eigenlijk??

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 10:17

Gisteren heb ik mijn Reiki 1 certificaat behaald!! Ik ben er heel erg blij mee dat ik deze cursus heb gevolgd en anderen hier nu mee kan helpen.

Maar wat is Reiki eigenlijk en wat kan Reiki voor je betekenen? Daar zal ik in dit artikel meer over vertellen..

Wat betekent het woord Reiki?

Het woord Reiki komt uit Japan.

Rei= spiritueel

Ki= energie

De vertaling van Reiki is dus 'Spirituele energie' , vaak ook de 'Universele levensenergie'  genoemd.

Energie hoort te stromen!

Alles wat leeft en groeit heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Wanneer je word geboren ben je nog helemaal open en stroomt de energie nog ongehinderd door je heen.

Wanneer er in je leven heftige dingen gebeuren of wanneer emoties niet verwerkt worden, kunnen er blokkades ontstaan. Door deze blokkades kan je levensenergie niet meer vrij stromen, waardoor bepaalde delen mogelijk te weinig energie krijgen. Maar het kan ook zo zijn dat afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden. Te weinig energie of opgehoopte afvalstoffen kunnen uiteenlopende klachten veroorzaken, zoals pijnklachten, ontstekingen, depressie, etc.

Wat doet Reiki?

De Japanner Mikao Usui ontdekte in 1922 het vermogen om energie door te geven. Hij heeft daarna Reiki verder onderzocht en ontwikkeld. Wat hij ontdekte is dat met behulp van Reiki de blokkades in je lichaam opgeheven kunnen worden, waarna alles weer goed kan stromen. Nadat iemand is ingewijd kan iemand Reiki energie ontvangen en doorgeven aan zichzelf, een ander mens of een dier. Dit wordt gedaan door de handen op verschillende posities op het lichaam te plaatsen. Iemand die Reiki geeft kan niet bepalen wat de Reiki gaat doen. Reiki stroomt naar de plekken waar het nodig is. Reiki op zichzelf geneest je niet. Wel kan Reiki vastgezette emoties (blokkades) losmaken waardoor de energie weer gaat stromen en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Hierdoor kan het lichaam zelf problemen op gaan lossen waardoor klachten kunnen verminderen.

Waarbij kan Reiki je helpen?

Reiki kan helpen bij pijnklachten (denk aan hoofdpijn, spierpijn, zenuwpijn, gewrichtspijn), maag/darm klachten, huidklachten, slapeloosheid, depressie, Burnout, etc. 

Hoe gaat een Reiki behandeling?

Tijdens de behandeling lig je ontspannen, met je kleding aan op een behandeltafel. Je schoenen doe je wel uit. Als je het lekker vind krijg je een dekentje over je heen. Er staat rustgevende muziek op de achtergrond. Ik vraag voor de behandeling of je ontspannen ligt en of ik je mag aanraken. Als dat zo is start ik de behandeling. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plaatsen op jouw lichaam. Wanneer de behandeling klaar is drinken we nog even wat en praten we na. In totaal duurt de sessie 75 minuten.

Voel je iets van Reiki?

Het kan zijn dat je helemaal niets voelt van Reiki. Maar het kan ook zijn dat je de energie voelt stromen of de warmte van de handen voelt. Na een Reiki behandeling voelen veel mensen zich vaak direct een stuk rustiger en meer ontspannen. Ook kan het zijn dat je direct of in de dagen na je behandeling merkt dat klachten zijn verminderd of zijn verdwenen.

Ben je benieuwd naar Reiki?

Ik nodig je uit om het een keer te komen ervaren zodra de behandeltafel binnen is! Daar zal ik zeker over posten, dus volg daarom de pagina van Love & Life improvement op social media.

 

Hopelijk tot snel!

Veel liefde, Yvonne 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.